7 Ocak 2010 Perşembe

O GÜN

Bursa'da bir bey, eşinin doğumgünü (07 Ocak 1966) için ''O Gün...'' başlığıyla gazeteye bir kutlama ilanı vermiş. Ben haberi okuduğumda hemen eşime mail yoluyla gönderdim. Kızlar sizde benden kopyalayıp, eşlerinize gönderin derim.

Kutlama ilanında da şu ifadeler yer alıyormuş,

''ABD Başkanı Jhonson'dı, SSCB lideri Brejnev. O gün İran, peşmerge kuvvetiyle Kuzey Irak'ın büyük bölümünü kontrolü altına alan Mustafa Barzani'ye yardım etmediğini açıklamıştı.
Hindistan'da İndira Gandhi başbakan olmuştu.
Che Guevara, Küba'dan sonra devrimi ihraç etmek üzere Kongo'ya geçmiş, umduğunu bulamayınca ayrılmak zorunda kalmıştı ve Tanzaya'ya gitmişti.
Beatles, 'We Can Work It Out' adlı şarkısını piyasaya sürmüştü.
Türkiye'de Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'di, Başbakan da Süleyman Demirel. O gün genel seçimin üzerinden henüz 71 gün geçmiş, Demirel 240, İnönü 134, parlamentoya girmiş ilk sosyalist parti olan TİP 14 milletvekili çıkarmıştı. CHP'de parti içi görüş ayrılıkları başlamıştı, ortanın solu yaklaşımıyla değişim başlatma arayışında olan Ecevit, Genel Başkan İnönü'nün muhalefetine rağmen 10 ay sonra parti genel sekreterliğine seçilecekti. Fethullah Gülen, Ramazan ayı dolayısıyla Kırklareli vaizi olarak merkez camisinde vaaz vermişti.
Dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro, 'Kısmet' adlı yelkenlisiyle Atlantik Okyanusu'nu 30 günde aşıp Barbados Adası'na ulaşmıştı. Ceyhan Nehri taşmış, 20 bin kişinin hayatının sel sebebiyle tehlikede olduğu bildirilmiş, fiyatların bir yıl öncesine oranla yüzde 40 arttığı açıklanmıştı.''
''7 Ocak 1966''ın büyük puntolarla belirtildiği ilan, şöyle devam ediyor:
''Günümüzle birçok benzerlikleri olan bu olayların hiçbirinin o gün olduğunu bilmiyorum. O gün başka bir şey oldu. O gün sen doğdun! Sevmekle onur duyduğum kadın, sen doğdun!
Tanıdığımdan beri yüreğimde ait olduğunu hissettiğim, yokluğunda yurdumdan sürgün kaldığım, varlığını hayata dönüş nefesi gibi içime çektiğim, yanındayken yaşamanın tüm ağırlıklarından kurtulmuş gibi huzur duyduğum kadın, sen doğdun.
İyi ki doğdun''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder