16 Nisan 2010 Cuma

TAM BUĞDAY UNLU -MUZLU - HAŞHALI KEK


01-30 nisan 1. kek şenliklerine devam ediyoruz.Hatta evdeki az kalan malzemelerin değerlendirildiği şenlikler de diyebiliriz.Netekim* bu kek evde yumuşamış muz, az kalan haşhaş tohumu, az kalan kekuna ilave tam buğday unu ile yapılmıştır.
Kekunu ekleyipte un az gelince, çözümü Denizkızım buldu.
" Anne senin o siyah unlarından yok mu?" Tam buğday unu demek istiyor.......
Malzemeler
2 adet yumuşamış muz
3 adet yumurta
9 kaşık toz şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ(fazla geldi 3/4 bardak idealmiş)
1 avuç kadar sarı haşhaş tohumu
1 yk sakız macunu
1bardak +2 yemek kaşığı Sinangil kekunu
1,5 bardak siyah un(Sinangil tam buğday unu)
Yumuşamış muzları, yumurta, sakız macunu,şeker ile çatalla çırptım. Süt ve yağı ekledim. Haşşaşı ekledim.En son da unları 175 C 45 dakika.
Afiyet bal şeker

1 yorum:

  1. Deniz bu işi iyi biliyor sen kek işne iyice onu sok bence :)

    YanıtlaSil