- Çukulatalı kek
300 gr tereyağ+300 gr çukulata birlikte eritimiş
(Ben cezvede ocak üstünde kısık ateşte erittim)
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sinangil kekunu
yumurta ve yağ+çukuluta karışımı iyice çatalla çırpılır,
süt ve kekunu eklenir önceden ısıtılmış 200 C fırında 45 dak pişirilir.
- Sakız macunlu ve kaymaklı kek
Hafta sonu kahvaltıda yemek üzere kaymak almıştım ama kaymak buzdolabının arkasına saklanmış. Ben kendisiyle göz göze geldiğim de bugün benim son kullanma tarihim deyiverdi .
Bende son kullanma tarihini göz önünde bulundurarak kaymağın pişirilmesi gerektiğini düşündüm. Evde de Denizkızım çok sevdiği için almış olduğum sakız macunu vardı.
Kaymak , 3 yumurta ve 1.5 bardak şekeri çatalla iyice çırptım.
1 bardak sütü ekledim, aldığı kadar da Sinangil kekunu ve 1 yemek kaşığı kadar
sakız macunu önceden ısıtılmış 200 C fırında 45 dakika .
Tavsiye ederim
Hımmm
YanıtlaSilbu da nefis görünüyor ama :))
ofisdekilere afiyetler olsun seninde ellerine sağlık canım....
KENDİNİZ PİŞİRİP KENDİNİZ YİYORSUNUZ AYIP BİRŞEY YAHU:) NEYSE AFİYET OLSUN. DENİZ KIZI ÖP BİZİM İÇİN..
YanıtlaSil