16 Nisan 2012 Pazartesi

YARİM İSTANBUL'U MESKEN EDİNMİŞ


Türküyü  İstanbul'da Üsküdar'dan Eminönü'ne vapurla geçerken eşimden telefondan , dinliyordum,nazlanarak,
kocaman gülümseyerek.Ne zaman ki vapurdan inip , kalacağım yere gideceğim otobüsü beklerken, montumun sırtımdan giren suların pantolonum dan aşağıya süzülmesine kadar  , yağmurun kirpiklerimi ve gözlerimi acıtması esnasında iç sesim eşimle konuştu (telefonu bulup konuşacak durumda olmadığımdan) "yarin İstanbul'u ölse de mesken edinmez,edinemez" ..................
Kızkardeşe ev tutmak için gidilmiş hepi topu 1,5 günlük İstanbul seyahati için en kötü haftayı mı seçtim yoksa acaip bir bereket mi götürdüm yanıbaşımda bilmiyorum ama (birde dönüşte 3 saat 15 dakika Atatürk Hava limanında uçak içinde beklediğimden 19.00 da olmam gereken İzmir'de 22.00 de olmamı düşünmek bile istemiyorum)
Oysa ne planlanlarım vardı cumartesi gecesi için belki Cumhuriyet' te belki muhabbeti güzel olan bir mekanda üstelik Deniz'i babasıyla İzmir'de bırakmışken ve dahi 40. yaşımı bitirirken kısmet mi kader mi bilemiyorum.

Aslında bu post yazılmayacaktı ki hala beni okumaya devam eden varsa mesken edinemeyeceğim şehirde yaşayıp bilmeyen varsa ve oraya gidecek varsa bir müzeden bahsedeceğim lütfen gidin diyerek. İş Bankasını ücretsiz müzesi biz üç kızkardeş Mısır Çarşından Cağaloğlu' na yürüyerek tırmanırken farkettik(umarım doğru yazıyorumdur) www.muze.isbank.com.tr sitesi budur,adresi iletişimden bulabilirsiniz. Görevlileri çok şeker üst kat bankacılık ile ilgili dökümanlarla kaplı, giriş katı şişecam ve camın tarihiyle ilgili ve bizi en çok güldüren eğlendiren ve korkutan alt katı kasaların olduğu bölüm. Kasaları görmekten korkmadık tabii ki Işık Yolu diye yaptıkları bölümde  vücudumuzun  üzerinde şifrelerin döndüğünü  ve arkada sürekli bağıran sirenlerin olduğunu gördüğümüz dendi korkuyla karışık eğlencemiz. Lafın kısası  gidebilen lütfen gitsin.

Biz mi bu arada evi tutamadık, ama hangi bölgede tutulacağına karar verdik . Mayıs sonuna kadar vaktimiz var.
Mayıs ta bir seyahat daha görünüyor mesken edinmeyeceğim şehre. Bu sefer Deniz'i de götüreceğim , tabiki İş bankası müzesine de kızımla birlikte gideceğim.Birde Karaköy' de kahve içmeyeceğim.İnsaf yahu 3 türk kahvesine 24 tl verip birde cafenin şifreyle girilen tuvaletini kullanmayacığım.


2 yorum:

  1. bu arada blogunu yenı kesfettım.takıpteyım benımkıne de beklerım :) Sevgıler :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. ben de otellerden ve benzin istasyonlarından su satın almıyorum!!

    24tl hayatta vermem!!!!1

    :)

    YanıtlaSil