13 Kasım 2008 Perşembe
Bende Süt Reçeli yaptım sanki
40fırınekmek.com blogunda okuduğumdan beri yapmak istiyordum. Cumartesi günü evde elektrikler kesik olunca Denizle mutfakta muhabbet ederken yapabilirim diye düşündüm ama elektrik olmadığı için tarifi aklımda kaldığı kadarı ile yapabildim.
Yaklaşık 1,5 litre sütü 1 bardak toz şeker ile ocağa koyup sürekli karıştırdım (yaklaşık 1 saat)
veeee elektrikler geldi bende www.40firinekmek.com adlı siteye girdim, yanlış yolda olduğumu anladım.Ama azimliydim pilavdan dönenin kaşığı kırılsın hesabıyla sonraki adımları sanki ilk başlamışım gibi takip ettim .
suyu iyice uçan sütün içine 1/2 tatlı kaşığı karbonat attım ve tel çırpıcıyla sürekli karıştıdım. Sonuç hiçte fena olmayan süt reçelim oldu. Şimdi bundan nemi yapacağım Cafe Fernandoda gördüğüm irmik helvasını tabiki
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
gerçetkten çok ilginç
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Enteresan bir tarif ellerinize saglik....
YanıtlaSilAlala nasıl sarı renk aldı merak ettim doğrusu.. süt bildiğimiz sür şeker bildiğimiz şeker değil mi..
YanıtlaSil