27 Temmuz 2010 Salı

ÖLÜ RUHLAR ORMANI

Grange'nin bir önceki kitabı Koloni'yi okuyup yorum yazdığımda en az iki yıl beklemek gerekir demiştim. Ama bir sürpriz oldu ve yeni kitabı çıktı. Koloni vasattı ama bu kitabı beğendim hatta yazarın daha önce "Siyah Kan" kitabını çok beğenmiştim, aynı ayardaydı.Ben yine heyacanla sonunu öğrenmeliyim ama yavaşta okumalıyım ki çabuk bitmesin modunda bitirdim. Pek beğendim.

"Sen ormanın içinde değilsin, orman senin içinde"

22 Temmuz 2010 Perşembe

YAĞMURUN BİLE BÖYLE KÜÇÜK ELLERİ YOKTU


 Deniz minicik bir bebekken ninni yerine ona karga sesimle bunu söylerdim.
Denizkızım enteresan bir şekilde Yeni Türkü hastasıdır. Çok olmasada bazı şarkılarını ezbere bilir.
Akşam Deniz'de en az benim kadar eğlendi. Ben çook gençlik günlerimi anımsadım,
sağolasın İzmir Büyükşehir Belediyesi.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

BALKONUMDA YAZ YEMEKLERİ ŞENLİĞİ


 

Balkonumdan görünen ıhlamur ağaçları, Denizkızıma hemen bir scoter aldık , aklına estikçe bahçeye inip,kullanıyor.
Hafta sonu bol bol yemekler yaptım. Gelenimiz gidenimiz hiç eksik olmadı. Bu durumdan inanılmaz hoşnudum, kendimi çok zengin hissediyorum.
İnsanın bir de pazarı Cuma günleri kapısının önünde kurulunca alışveriş parayla ama  keyif paha biçilemez oluyor.

KARIŞIK DOLMA

1/2 Kg minnacık dolmalık biber
1 Kg ufak tefek patlıcan
Her parça sebze için 1 yemek kaşığı pirinç
3 tane kocaman domates
birer bağ taze nane , maydanoz
1 koca kafa soğan
biraz kaçırılmış zeytinyağ
ağız tadına göre karabiber, tuz.

Ben dolmalarımı çiğden doldurur fırında pişiririm. Fırına ilk attığımda dolmaların üzerini başka bir tepsiyle örter(1 su bardağı su koyarım), pirinçler buharla pişip, yumuşayınca tepsiyi kaldırır birazda üstü açık olarak bırakırım fırında. Tanıdıklar, yiyenler dolmamı beğenirler. (Ama Denizkızım  yemez...)

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Eğer pazara eşim gittiyse semizotu almadan gelmez amma  yemeğinide yemez . Onun için semizotunun yaprakları temizlenip kenarıya konur bol yoğurtlu salatası yapılır, sapları da bana yemek olur.

Soğan, biber(genellikle acı),sarmısak,domates, ayıklanıp temizlenmiş semizotu,zeytinyağı hepsi çiğden ocağa konur kendi suyu ile birlikte kısık ateşte pişirilir.

TAZE BARBUNYA

Deniz Doksan'ın en çok sevdiği yemekler listesinde neredeyse ilk sırada yer alır(Sarma ile çekişmelidir)

1 Kg Barbunya mümkünseDenizkızına temizlettirilmiş
1 kocabaş sovan*
3 kocaman domates (Bu arada hesap ettim haftada 8 kg domates tüketiyoruz )
Zeytinyağı (Ben bunudu biraz kaçırıyorum)

Barbunya temizlendikten sonra haşlanıp, kara suyu atılır. Soğan karamelize edildikten sonra domatesler öldürülür barbunya ve yeterince su konup, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.

Deniz yemekten sonra bana "ellerine sağlık,ellerin papatya koksun" der.

16 Temmuz 2010 Cuma

DÜŞLER SOKAĞI


Dün Akşam Ezginin Günlüğü Şehrimizdeydi. Deniz ile birlik gittik konsere ,babamız çalıştığı için katılamadı bize.
Deniz ısrarla Ebruli adlı şarkılarını bekledi, ancak Deniz'in ve benim çok yorgun olmamız nedeniyle ancak 1 saat kalabildik konserde.
Deniz'in olmasa bile benim en sevdiğim şarkılarını dinledik.